لیست اختراعات ابوالفضل باباخاني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1393/08/10
تاریخ ثبت: 1394/11/17
خلاصه اختراع:

اين اختراع، يك فرايند با همگني و يكنواختي بالا براي اختلاط پودرها در زمينه قطعات متالورژي پودر است كه نهايتاً منجر به خواص مكانيكي بالا مي¬شود. اوﻟﻴﻦ ﻧﻴﺎز ﻳـﻚ ﻛﺎﻣﭙﻮزﻳـﺖ ﺑـﺮاي ﻧـﺸﺎن¬دادن ﻛـﺎراﻳﻲ ﺑـﺎﻻي آن، ﺗﻮزﻳﻊ ﻳﻜﻨﻮاﺧﺖ ﻓﺎز ﺗﻘﻮﻳﺖﻛﻨﻨـﺪه اﺳـﺖ. آﮔﻠـﻮﻣﺮهﺷـﺪن ذرات ﺗﻘﻮﻳﺖﻛﻨﻨﺪه ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺖ ﺧﻮاص ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ ﻣﻲﺷﻮد. روش‌هاي مختلف افزودن مواد تقويت‌كننده و توزيع آن‌ها در زمينه از جمله روش‌هاي حالت مايع (روش ذوبي) و جامد وجود دارند. در حالت مايع ذرات تقويت‌كننده به فلز مذاب توسط چرخش قبل از ريخته‌گري اضافه مي‌شوند. در اين حالت توزيع ذرات غير‌يكنواخت خواهد بود. و علاوه بر اين مشكلاتي از قبيل جدايش، تخلخل و عيوب ريخته‌گري نيز باعث كاهش خواص مي‌گردد .همچنين بدﻟﯿﻞ اﺧﺘﻼف ﭼﮕﺎﻟﯽ ذرات تقويت‌كننده و ﻣﺬاب، اﻣﮑﺎن ﺗﻪﻧﺸﯿﻦ ﺷﺪن و ﯾﺎ ﺷﻨﺎور ﺷﺪن ذرات در ﻣﺬاب وﺟﻮد دارد. روش جامد به‌وسيله‌ي متالورژي پودر انجام مي‌شود. ﻣﺮاﺣﻞ اﺻﻠﯽ ﺗﻮﻟﯿﺪ در اﯾﻦ روش ﺷﺎﻣﻞ ﻣﺨﻠﻮطﺳﺎزي، ﻣﺘﺮاﮐﻢﺳﺎزي و ﺗﻒﺟﻮﺷﯽ ﻣﺨﻠﻮط ﭘﻮدري اﺳﺖ. در اين روش توسط آلياژسازي مكانيكي امكان توزيع ذرات ريز به‌صورت همگن¬تر وجود دارد. علاوه¬براين، مشكلات عيوب حاصل از ريخته‌گري در اين روش حذف شده‌اند. ولي در روشﻫﺎي ﻣﺘﺎﻟﻮرژي ﭘﻮدر ﻧﯿﺰ اﺧﺘﻼف ﭼﮕﺎﻟﯽ ﭘﻮدر زﻣﯿﻨﻪ و ﭘﻮدر تقويت‌كننده، ﺳﺒﺐ ﺗﻮزﯾﻊ ﻏﯿﺮﯾﮑﻨﻮاﺧﺖ اﯾﻦ دو ﭘﻮدر در ﯾﮑﺪﯾﮕﺮﺷﺪه ﮐﻪ زﻣﺎنﻫﺎي ﻧﺴﺒﺘﺎَ ﻃﻮﻻﻧﯽ (ﺑﯿﺶ از 12 ﺳﺎﻋﺖ) را ﺑﺮاي اﻧﺠﺎم ﻋﻤﻠﯿﺎت ﻣﺨﻠﻮطﺳﺎزي ﺿﺮوري ﻣﯽﮐﻨﺪ. در اختراع ﺣﺎﺿﺮ از ﯾﮏ روش ﺟﺪﯾﺪ ﺑﺎ ﻧﺎم روش همگن‌سازي در مايع ﮐﻪ ﺑﺮاي اوﻟﯿﻦ ﺑﺎر توسط اين گروه در داﻧﺸﮑﺪه ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ داﻧﺸﮕﺎه فردوسي مشهد اﺑﺪاع ﺷﺪه، ﺑﺮاي اختلاط و ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﺨﻠﻮط ﭘﻮدري Al/Gr اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ. در اين روش (همگن‌سازي در مايع)، توليد كامپوزيت به روش متالورژي پودر مي‌باشد كه آماده‌سازي پودر توسط همگن و‌ يكنواخت كردن اجزاء كامپوزيت در‌ يك مايع و به كمك دستگاه آلتراسونيك انجام مي‌شود. با استفاده از اين روش امكان توزيع‌ يكنواخت ذرات ريز وجود دارد. بنابراين اين روش‌ يك فرايند كارآمد براي ارتقاء توليد مواد توسط متالورژي پودر است. ابتدا مقدار مورد نياز گرافيت و آلومينيم براي توليد كامپوزيت با درصد‌هاي گرافيت صفر و 1/5 ، 2/5 ، 3، 3/5 ، 4/5 درصد وزني توزين و بعد گرافيت‌هاي مربوط به هر نوع كامپوزيت در بشرهاي جداگانه در استون ريخته شد و به مدت ‌يك ساعت در دستگاه آلتراسونيك قرار گرفت. سپس پودر آلومينيم به محلول حاصل از مرحله‌ي قبل به آهستگي اضافه شد و دوباره به مدت 4 ساعت در دستگاه آلتراسونيك قرار گرفت. آنگاه مخلوط‌ حاصل فيلتر شد و در دماي ℃90 و اتمسفر خلأ در دستگاه آون به مدت 6 ساعت خشك گرديد. لازم به ذكر است كه توزيع ذرات تقويت¬كننده در زمينه‌ در اين روش نسبت به روش‌هاي ديگر بهبود چشمگيري را نشان داد كه همين امر باعث بهبود خواص مكانيكي شده است (مانند افزايش استحكام فشاري كامپوزيت تا 7/ 138 درصد).

تاریخ اظهارنامه: 1396/04/12
تاریخ ثبت: 1396/10/03
خلاصه اختراع:

سلول¬هاي خورشيدي نقطه كوانتومي با ساختار نامتجانس لايه¬هاي FTO، تيتانيا، نقاط كوانتومي نوع-n و p و كاتد طلا ساخته شده¬اند. لايه نقاط كوانتومي PbS قلب اين سلول¬ها‌ را تشكيل مي‌دهند كه وظيفه جذب فوتون‌هاي نور، تبديل به جفت الكترون-حفره و انتقال آنها به الكترود‌هاي جانبي را بر‌عهده دارند. براي كاربرد نقاط كوانتومي در سلول¬هاي خورشيدي، ليگاندهاي بلند زنجيره سطح ذرات مي¬بايست با ليگاند‌هاي كوچكتر تعويض شوند كه اين عمل به روش لايه به لايه (LBL) انجام مي شود. فرايند سخت و زمانبر، اتلاف 99 درصدي مواد اوليه، اكسيداسيون ذرات و تشكيل ترك در لايه نقاط كوانتومي اين روش را با محدوديت¬هايي مواجه كرده¬اند. جهت رفع محدوديت¬هاي فوق، ساخت لايه نقطه كوانتومي سلول¬هاي خورشيدي به روش تك مرحله¬اي توسط جوهر نقاط كوانتومي معرفي شده¬است. پنج نوع سلول خورشيدي نقطه كوانتومي با ساختار اتصال نامتجانس n-p و n-i-p براي اولين بار در جهان، تماما با استفاده از جوهر نقاط كوانتومي و به روش يك مرحله¬اي ساخته شده¬اند. سلول خورشيدي نوع n-p ساخته شده با جوهر MPA بازده تبديل انرژي بيشتري نسبت به سلول هاي ساخته شده به روش LBL دارند و بيشترين ركورد بازده (3.49 %) براي سلول n-i-p ساخته شده توسط جوهر MAI بدست آمده¬است.

تاریخ اظهارنامه: 1390/03/30
تاریخ ثبت: 1390/06/27
خلاصه اختراع:

اثر درماني كتوپروفن بر سرطان تخمدان: نظر به اين اينكه سرطان از جمله بيماريهاي مهم و نگران كننده جوامع انساني است و در عين حال روشهاي متداول درماني اين بيماري در موارد قابل توجهي با شكست و يا محدوديت روبرو مي شوند لذا انجام پروژه هاي تحقيقاتي آزمايشگاهي به منظور توليد دارو و با پيشنهاد شيوه درماني جديد در زمينه سرطان اهميت زيادي دارد در اين پژوهش براي نخستين بار اثر درماني كتوپروفن بر سرطان تخمدان موشهاي آزمايشگاهي ماده نژاد ويستار به اثبات رسيد. قابل ذكر است كتوپروفن تركيبي شيميايي است كه در حال حاضر به عنوان داروي ضد التهاب غير استروئيدي در پزشكي مورد استفاده قرار مي گيرد در اين تحقيق گروههاي آزمايشي مختلف از موشهاي مذكور (هر گروه شامل 8 موش آزمايشگاهي ماده نژاد ويستار) انتخاب و مورد بررسي قرار گرفتند. به منظور القاي سرطان در موشهاي تمام گروههاي آزمايشگاهي از سرطانزاي شيميايي به نام DMBA استفاده شد. تركيب مذكور متعاقب عمل جراحي به داخل تخمدان تزريق گرديد. موشهاي يكي از گروههاي آزمايشگاهي به جهت حصول اطمينان از القاي سرطان و رشد تومور ده روز پس از تزريق DMBA معدوم و مورد بررسي قرار گرفتند. در جريان اين بررسي وزن تخمدان مورد تزريق DMBA و مقاطع پاتولوژيكي آن ثبت و ارزيابي شد و القاي تومور از نوع كارسينوما به اثبات رسيد. از روز دهم پس از تزريق DMBA به مدت ده روز و به صورت دو روز در ميان در يكي از گروههاي آزمايشگاهي نرمال سالين و در ساير گروه ها مقادير مختلف از كتوپروفن تجويز شد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/03/30
تاریخ ثبت: 1390/06/27
خلاصه اختراع:

نظر به اينكه سرطان از جمله بيماريهاي مهم ونگران كننده جوامع انساني است و در عين حال روشهاي متداول درماني اين بيماري در موارد قابل توجهي با شكست و يا محدوديت روبرو مي شوند لذا انجام پروژه هاي تحقيقاتي آزمايشگاهي به منظور توليد دارو و يا پيشنهاد شيوه درماني جديد در زمينه سرطان اهميت زيادي دارد در اين پژوهش براي نخستين بار اثر درماني فلونيكسين مگلومين بر سرطان تخمدان موشهاي آزمايشگاهي ماده نژاد ويستار به اثبات رسيد قابل ذكر است فلونيكسين مگلومين تركيبي شيميايي است كه در حال حاضر به عنوان داروي ضد التهاي غير استروئيدي در دامپزشكي مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين تحقيق گروههاي آزمايشي مختلف از موشهاي مذكور (هر گروه شامل 8 موش آزمايشگاهي ماده نژاد ويستار) انتخاب و مورد بررسي قرار گرفتند. به منظور القاي سرطان در موشهاي تمام گروههاي آزمايشگاهي از سرطانزاي شيميايي به نام DMBA استفاده شد. تركيب مذكور متعاقب عمل جراحي به داخل تخمدان تزريق گرديد. موشهاي يكي از گروههاي آزمايشگاهي به جهت حصول اطمينان از القاي سرطان و رشد تومور ده روز پس از تزريق DMBA معدوم و مورد بررسي قرار گرفتند. در جريان اين بررسي وزن تخمدان مورد تزريق DMBA و مقاطع پاتولوژيكي آن ثبت و ارزيابي شد و القاي تومور از نوع كارسينوما به اثبات رسيد.

موارد یافت شده: 5